Η συμμετοχή μας στον μεγάλο διαγωνισμό First Lego League 2020!


Το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 διοργανώθηκε ο μεγάλος  Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Το FIRST® LEGO® LEAGUE  είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή γιορτής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Οι μαθητές των τμημάτων Ρομποτικής και Σχεδιασμού Παιχνιδιών του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ ήταν εκεί και κλήθηκαν  να αναπτύξουν ομαδικά τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, δίνοντας το μήνυμα ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης.

Το Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ συμμετέχει με δύο ομάδες του Rock Builders και τους Crazy Builders. Τα παιδιά προετοιμάζονται σκληρά τους τελευταίους 6 μήνες για αυτό τον διαγωνισμό και έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην έρευνά τους, στην κατασκευή των ρομπότ τους και έχουν δημιουργήσει εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους στις ομάδες τους.

 

Οι ομάδες μας κατάφεραν να αποσπάσουν μετάλλια για την εμπειρία που αποκομίσανε, καθώς και για τη συνεργασία των ομάδων, καθώς στον συγκεκριμένο διαγωνισμό το βασικό ζητούμενο είναι μέσα από την ενασχόληση με ένα θέμα και την κατασκευή του ρομπότ να αναπτύξουν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.

Συγχαρητήρια στον προπονητή τους καθηγητή Πληροφορικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κ. Μαυροδόντη Χαράλαμπο αλλά και στους μαθητές μας.

Η πρώτη ομάδα μας ”Rock Builders”

Βαξεβανάκης Γιώργος

Καρβουνίδης Σωκράτης

Κόρδας Παναγιώτης

Ροφαλίκος Γρηγόρης

 

Η δεύτερη ομάδα μας ” Crazy Builders”

Καβαρινός Δημήτρης

Κόρδα Ελένη

Κόρδας Αλέξανδρος

Οικονόμου Αθανάσιος

Τσάλας Σταύρος

Φαρίνης Δημήτρης

Φαρίνης Φίλιππος

Χαλάτσης Αθανάσιος