ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο τελικός του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο ΟΑΚΑ. Από την περιοχή Λαγκαδά συμμετείχαν με την ομάδα Zriders του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ και προπονητή τον κο Μαυροδόντη Χαράλαμπο  κατά αλφαβητική σειρά οι μαθητές:

 

Δημητριάδης Χαράλαμπος, μαθητής Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά

Κεχαγιόγλου Ιωάννης, μαθητής Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά

Κόρδα Ελένη, μαθήτρια Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά

Κόρδας Αλέξανδρος, μαθητής Γ’ τάξης 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά

Μαυροδόντη Αθηνά, μαθήτρια Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών

Νικολής Αντώνης, μαθητής Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χρυσαυγής

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές αφού διαγωνίστικαν ανάμεσα σε 80 ομάδες μαθητών Δημοτικού από όλη την Ελλάδα. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν και οι διαγωνισμοί του Γυμνασίου και του Λυκείου. Παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις αλλά αυτή που ξεχώρισε ήταν του κου Κριμιζή, διακεκριμένου ακαδημαϊκού και διαστημικού επιστήμονα με τον οποίο είχαν την ευκαιρία και να φωτογραφηθούν.

Ένας από τους μικρούς μαθητές σχολίασε ότι το δικό τους διαστημόπλοιο στο μέλλον θα είναι καλύτερο! Μακάρι όλα τα παιδιά να θέτουν τόσο υψηλούς στόχους!

 

Επίσης, σε μια διαδικασία επίδειξης της κατασκευής τους που κράτησε πολλές ώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε πολλούς ανθρώπους μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Καμμένος.

 

Οι εμπειρίες που αποκομίζουν από τέτοιες διαδικασίες είναι πολλές και χρήσιμες για την μελλοντική τους πορεία. Καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα των ομάδων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΖΑΧΑΡΙΑ σε δύο μήνες στον FLLjunior!

Οι εγγραφές για τα τμήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συνεχίζονται όλο το χρόνο.