ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ FLLjr για τους μικρούς μαθητές του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ.


Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 διοργανώθηκε ο  Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE Jr. στη Μονή Λαζαριστών από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, με συνδιοργανώτρια αρχή την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η οποία είναι ο Μέγας Αρωγός της προσπάθειας της eduACT από την αρχή της ίδρυσης μέχρι και σήμερα.

Το FIRST® LEGO® LEAGUE Jr είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή γιορτής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Οι μικροί μαθητές των τμημάτων Ρομποτικής και Σχεδιασμού Παιχνιδιών του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ ήταν εκεί ανάμεσα σε 200 μαθητές ηλικίας 6-10 ετών οι οποίοι κλήθηκαν  να αναπτύξουν ομαδικά τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, δίνοντας το μήνυμα ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης.

Οι “φερέλπιδες επιστήμονες μας”  απέσπασαν ένα βραβείο για την έρευνα και αφίσα και ένα βραβείο για τη συνεργασία της ομάδας καθώς στον συγκεκριμένο διαγωνισμό το βασικό ζητούμενο είναι μέσα από την ενασχόληση με ένα θέμα και την κατασκευή του ρομπότ να αναπτύξουν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Creature Craze” και είχε να κάνει με τους φίλους του ζωικού βασιλείου! Οι δύο ομάδες του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ εντυπωσίασαν με τις κατασκευές τους. Η πρώτη ήταν ένας παπαγάλος από τους Robobirds και η δεύτερη ένας κροταλίας από τους Reptile Bots.

 Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγχαρητήρια στον προπονητή τους καθηγητή Πληροφορικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κ. Μαυροδόντη Χαράλαμπο αλλά και στους μαθητές Α’ – Δ’ Δημοτικού για την εξαιρετική παρουσία τους:

ReptileBOTS
Δημητριάδης Χαράλαμπος
Καλέμος Αλέξανδρος
Κεχαγιόγλου Γιάννης
Κόρδα Ελένη
Κόρδας Αλέξανδρος
Κόρδας Παναγιώτης

RoboBIRDS
Μαύρος Γιώργος
Σπυριδάκος Γιώργος
Τριανταφύλλου Άγγελος

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ανακαλύψετε το STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Το FIRST LEGO League Jr. έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει τις έννοιες του STEM σε παιδιά 6 έως 10 ετών ενώ παράλληλα τους συναρπάζει μέσω ενός εργαλείου που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν- τα LEGO®.

 

 

Τα τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ απευθύνονται σε μαθητές από 6-17 ετών. Εγγραφές για τα καλοκαιρινά τμήματα αλλά και για τα τμήματα της επόμενης σχολικής χρονιάς στο 2394020040.