ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 2 ΖΑΧΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Σεμινάριο προετοιμασίας για τις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ»  σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ 2 ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ και το ΙΔΒΕ του ΤΕΙ Αθήνας.

Το Σάββατο 8/7 και την Κυριακή 9/7 στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 ΖΑΧΑΡΙΑ, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, Αχιλ. Τζελίλη – προέκταση Βασ. Αλεξάνδρου, 27 εκπαιδευόμενοι του σεμιναρίου παρουσίασαν τις μικροδιδασκαλίες τους αποκομίζοντας σημαντικά εφόδια  για την εκπαίδευση, που θα τους είναι απαραίτητα στην μετέπειτα πορεία τους, και εμπειρία για τις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Εισηγητής και εκπαιδευτής του σεμιναρίου είναι ο κ. Ευάγγελος Χαϊνάς, ο οποίος είναι ιδιαίτερα διακεκριμένος στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και ο πλέον κατάλληλος για να μας μεταδώσει τις πολύτιμες γνώσεις του. Ο κ. Χαϊνάς κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο: «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της». Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφιος διδάκτορας του ανωτέρω πανεπιστημίου, με τίτλο της διδακτορικής διατριβής του: «Περιβαλλοντική Εγκληματολογία και κοινοτικές μορφές πρόληψης: Ο ρόλος της χαρτογράφησης της εγκληματικότητας». Έχει συνεργαστεί επί δεκαετία ως Κοινωνικός Επιστήμων και ερευνητής με σημαντικούς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς όπως, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ένταξη, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών», την Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αναπτύξει πλούσιο ερευνητικό έργο ως βασικός ερευνητής, υπεύθυνος συντονιστής, συνεργαζόμενος ερευνητής και μέλος ερευνητικών ομάδων.  Από το 2005 έχει απασχοληθεί ως καθηγητής, στις Σχολές Εθνικής Ασφάλειας, στις Σχολές Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Σχολές Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, στα ΙΕΚ Σιβιτανιδείου, Πειραιά, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Χαλκίδας. Επιπλέον ο ίδιος είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Μελετών (Ε.Κ.Κ.Ε.), του Σπουδαστηρίου Κοινωνικών Μελετών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Νεότητας, του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν.), του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), της Επιστημονικής Εταιρείας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α.) και του ηλεκτρονικού περιοδικού “The Art of Crime”, που αποτελεί έκδοση του Εργαστηρίου Ποινικών & Εγκληματολογικών Ερευνών (E.Π.Ε.Ε.) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Τέλος έχει κάνει πλήθος εισηγήσεων και ανακοινώσεων σε επιστημονικές εκδηλώσεις και έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων και διαδικτυακών δημοσιεύσεων.

 

Οι εκπαιδευόμενοί μας ετοίμασαν εξαιρετικές παρουσιάσεις σε θέματα:  Νοσηλευτικής, Λογιστικής, Ξένων Γλωσσών, Φιλολογίας, Φαρμακευτικής, Πολιτικών Επιστημών, Τεχνολογίας Τροφίμων ακόμη και Αρχιτεκτονικής.

 

Φωτογραφίες από τις Μικροδιδασκαλίες των Εκπαιδευομένων

 

Τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία των Εκπαιδευτών Ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να πιστοποιηθούν στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ για την ένταξή τους στους Πίνακες Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αντικαθιστά το προαπαιτούμενο των 150 διδακτικών ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται :

  • σε φοιτητές-σπουδαστές, πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙπου θέλουν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση ενηλίκων,
  • σε εκπαιδευτές Κ.Δ.Β.Μ. Δήμων,
  • σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο εργασιακή εμπειρία,
  • σε εκπαιδευτές Σχολών Γονέων, καθώς επίσης και
  • σε όλους τους Εκπαιδευτές που επιθυμούν να βελτιώσουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, αφού καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και υλοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω βιωματικών και διαδραστικών μεθόδων.

 

Διάρκεια & χαρακτηριστικά του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 160 διδακτικές ώρες που κατανέμονται ως εξής:

  • 134 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης
  • 16 ώρες σύγχρονης online τηλεκπαίδευσης
  • 10 ώρες δια ζώσης εκπαίδευσης (διενέργεια διαδραστικού εργαστηρίου με σκοπό την παρουσίαση των μικροδιδασκαλιών των εκπαιδευόμενων)

 

Νέο Σεμινάριο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ» θα ξεκινήσει άμεσα, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση του, για τη δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευομένων στις εξετάσεις που θα διεξαχθούν από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τον Νοέμβριο 2017.

 

Κόστος προγράμματος 350 €