Ομιλία στην Αθήνα – Μαθησιακά Στυλ στην Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών


Στις 2 Σεπτεμβρίου 2017,  στο Divani Caravel Hotel  στην Αθήνα στα πλαίσια των  INTERNATIONAL PUBLISHERS EXHIBITIONS (Διεθνείς Εκθέσεις  Εκδοτών) παρουσιάστηκε η μεθοδολογία που προτείνουμε για την διδασκαλία των ξένων γλωσσών.  Ευχαριστούμε πολύ τον κ Philip Dietschi για την φιλοξενία και που μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή να μας καλέσει σε δύο από τις πιο σημαντικές Διημερίδες για την Ξενόγλωσση Εκπαίδευση στην Ελλάδα. (Προηγήθηκε η ομιλία μας στην Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο The Met Hotel http://zacharia.gr/?p=1834).

Οι συνθήκες και το περιβάλλον ήταν εξαιρετικά. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους καθηγητές και ιδιοκτήτες για το θετικό κλίμα. Αν και η ομιλία ήταν στις 3 το μεσημέρι πολλοί καθηγητές ξένων γλωσσών και ιδιοκτήτες ΚΞΓ είτε περίμεναν μέχρι το απόγευμα, είτε ήρθαν εκείνη την ώρα για να την παρακολουθήσουν.

Η παρουσίαση,  “Μαθησιακά Στυλ στην Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών”, που έγινε  από τον Δρ. Δημήτρη Κόρδα και την κα Ευανθία Ζαχαρία, πραγματευόταν την εφαρμογή ευρημάτων από την έρευνα στο χώρο των μαθησιακών στυλ στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Στοχεύει στην ανίχνευση τύπων μαθησιακών στυλ, διαφοροποιημένων διδακτικών πρακτικών και τεχνικών σε σχέση με το ατομικό και το ομαδικό μαθησιακό στυλ.

Υπενθυμίζουμε ότι το PsychoLinguistics in Practice είναι ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υποστήριξης της διδασκαλίας που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και έρευνα και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΑ και στα συνεργαζόμενα κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Την επιστημονική εποπτεία έχει ο Δρ. Δημήτρης Κόρδας, Διδάκτορας Γνωστικής και Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, ΑΠΘ.