Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας! VRE.GR


Το VRE (Virtual Reality in Education) είναι η πρώτη κινητή μονάδα εκπαιδευτικής εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Μέσα σε μια ειδικά κατασκευασμένη βαλίτσα περιέχονται 30 μάσκες εικονικής πραγματικότητας κατάλληλες για παιδιά, 30 φορητές συσκευές που ενσωματώνονται στις μάσκες, ένα ρούτερ που συνδέει τα προηγούμενα με ένα τάμπλετ από το οποίο ο εισηγητής-παιδαγωγός ελέγχει και κατευθύνει τους θεατές κάνοντας την εικονική ξενάγηση. Οι εκπαιδευτικές δράσεις εικονικής πραγματικότητας βασίζονται σε εφαρμογές που προσφέρουν τρισδιάστατη περιήγηση  σε πολλά σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα του πλανήτη.

Στην αρχή κάθε δράσης, τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργεί η μάσκα που κρατούν στα χέρια τους και μπορούν να έχουν μια τρισδιάστατη άποψη του χώρου που θα επισκεφθούν. Έπειτα το κάθε παιδί καλείται να δει μέσα από την προσωπική του μάσκα εικονικής πραγματικότητας και να κινηθεί ελεύθερα στον εικονικό χώρο που βρίσκεται. Παράλληλα, ο εισηγητής-παιδαγωγός παρακολουθεί μέσα από το δικό του τάμπλετ τις κινήσεις που κάνουν οι μαθητές/τριες, στον εικονικό χώρο, τους εξηγεί τι βλέπουν και τους κατευθύνει.

Το Εκπαιδευτήριο μας θα φιλοξενήσει αυτή τη φαντασμαγορική δράση στις 28 Φεβρουαρίου για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί κάνοντας τον γύρο του κόσμου μέσα σε 60’. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη γραμματεία έως και τις 16/2. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 3,50€ το άτομο.