Η συμμετοχή μας στον μεγάλο διαγωνισμό First Lego League 2018!


Το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018 διοργανώθηκε ο μεγάλος  Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Το FIRST® LEGO® LEAGUE  είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή γιορτής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Οι μαθητές των τμημάτων Ρομποτικής και Σχεδιασμού Παιχνιδιών του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ ήταν εκεί και κλήθηκαν  να αναπτύξουν ομαδικά τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, δίνοντας το μήνυμα ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης.

Η ομάδα μας κατάφερε να αποσπάσει μετάλλια για την εμπειρία που αποκομίσανε, καθώς και για τη συνεργασία της ομάδας, καθώς στον συγκεκριμένο διαγωνισμό το βασικό ζητούμενο είναι μέσα από την ενασχόληση με ένα θέμα και την κατασκευή του ρομπότ να αναπτύξουν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.

Συγχαρητήρια στον προπονητή τους καθηγητή Πληροφορικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κ. Μαυροδόντη Χαράλαμπο αλλά και στους μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού για την εξαιρετική παρουσία τους.

Η ομάδα μας «Hydromechanics»:

Κόρδα Ελένη

Κόρδας Αλέξανδρος

Μαυροδόντη Αθηνά

Σουϊλεμέζης Νικόλαος

Τσάλας Σταύρος

Φαρίνης Δημήτριος

Φαρίνης Φίλλιπος