Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μαζί μας!


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υποδεχθούμε τη νέα σχολική χρονιά την ημέρα του Αγιασμού με ένα μεγάλο πάρτυ, γεμάτο με παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Ο αγιασμός του σχολείου μας θα τελεστεί στις 26 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμμετοχή μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην μεγάλη γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, η οποία με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης , γιορτάζεται κάθε χρόνο αυτή την ημερομηνία, από το 2001. Το Συμβούλιο της Ευρώπης,  έχοντας πεισθεί ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας, προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη.

Κύριος στόχος της ημέρας αυτής είναι η προώθηση και ενίσχυση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλότητας στην Ευρώπη, καθώς και η ενίσχυση της εκμάθησης γλωσσών ως μιας δια βίου δραστηριότητας, που μπορεί να προσφέρει τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου.

 

Εκδηλώσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια από όλες τις γλώσσες θα πλαισιώσουν την ημέρα αυτή το σχολείο μας, αξιοποιώντας το επίσημο υλικό της οργάνωσης (πολύγλωσσο μαθησιακό υλικό) το οποίο μας έχει ήδη σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας.