Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγγλία – Πάσχα 2019


Αγαπητοί Γονείς,

όπως καλά γνωρίζετε, το σχολείο μας δίνει έμφαση στη βιωματική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων δράσεων,  διοργανώνουμε σε συνεργασία με το The Study Rooms  εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγγλία, μια εκδρομή που αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής για τα παιδιά!

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές γενικές πληροφορίες που απαντούν στις αρχικές απορίες σας.

Σκοπός

Τα εκπαιδευτικά ταξίδια είναι πολύ δημοφιλή προγράμματα, που στοχεύουν στην δημιουργία  εκπαιδευτικών εμπειριών αλλά και στην καθημερινή εξάσκηση της Αγγλικής  γλώσσας.  Το ταξίδι σε μια άλλη χώρα και η συμβίωση με άτομα διαφορετικής εθνικότητας, θρησκείας, πολιτισμού και νοοτροπίας εφοδιάζουν τα παιδιά με πληροφορίες και εμπειρίες που σπάνια θα μπορούσαν να αποκτήσουν στη δική τους χώρα.  Σε αυτό βοηθάει πολύ  το γεγονός ότι τα παιδιά  μένουν σε εστίες Πανεπιστημίων/ κολεγίων με συνομηλίκους από δεκάδες άλλες χώρες , διδάσκονται  και χρησιμοποιούν καθημερινά την Αγγλική γλώσσα , συμμετέχουν σε ψυχαγωγικά προγράμματα  και επισκέπτονται χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Ακόμη, η ολιγοήμερη ζωή μακριά από την φροντίδα της οικογένειας συμβάλλει στην ωρίμανση των παιδιών αλλά και στην ανάπτυξη του αισθήματος της υπευθυνότητας και άλλων δεξιοτήτων  χρήσιμων για την εξέλιξη των παιδιών. Και όλα αυτά βέβαια υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων συνοδών.

Μαθήματα

Στα προγράμματα αυτά δεν έχει σημασία αν και πόσο καλά γνωρίζει ένα παιδί μια ξένη γλώσσα. Υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως πολύ προχωρημένους, στα οποία οι μαθητές εντάσσονται αφού λάβουν  ένα κατατακτήριο τεστ. Τα μαθήματα είναι καθημερινά και με την ολοκλήρωσή τους, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθηση      ς. Επειδή η διδασκαλία της  ξένης γλώσσας πραγματοποιείται σε μικρό χρονικό διάστημα, εστιάζει κυρίως στη βελτίωση του προφορικού λόγου (κατανόηση, επεξεργασία νοημάτων, ομιλία). Στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνονται συγκεκριμένα 15 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα.

 

Διδακτικό προσωπικό

Οι καθηγητές στα προγράμματα αυτά είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα διδασκαλίας σε αλλοδαπούς σπουδαστές/τριες.

Διαμονή

Για τα παιδιά η διαμονή σε εστίες θα λέγαμε ότι είναι εμπειρία ζωής. Τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν, να διασκεδάσουν να μοιραστούν καθημερινές στιγμές με συνομηλίκους από διάφορες χώρες του κόσμου, να εξασκήσουν την γλώσσα να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και νοοτροπίες και τέλος, να κάνουν φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή. Όλα τα κτήρια είναι συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο (εστίες, εστιατόρια, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.) και παρέχουν ασφάλεια και άνεση στη μετακίνηση των μαθητών. Η διαμονή του σχολείου μας θα είναι στο Cambridge Melchior College στο Willingham, μια ιστορική τοποθεσία κοντά στην πόλη του Cambridge.

Ψυχαγωγικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες έτσι ώστε να καλύπτεται ο ελεύθερος χρόνος όσο πιο δημιουργικά. Διοργανώνονται εκδρομές και περιηγήσεις σε μέρη εκπαιδευτικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Τα παιδιά θα επισκεφτούν  σημαντικές πόλεις της χώρας, μουσεία, πινακοθήκες, θέατρα, αξιοθέατα κ.α. Οι δραστηριότητες δε σταματούν την ώρα του δείπνου! Κάθε τμήμα αρχίζει ένα πάρτυ καλωσορίσματος και τα βράδια οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις: disco, barbecues, προβολές ταινιών, quiz, αθλητικές  συναντήσεις και αγώνες. Το αποκορύφωμα όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι η Διεθνής βραδιά που γίνεται στο τέλος των μαθημάτων –το αποχαιρετιστήριο πάρτυ- όπου όλοι οι σπουδαστές συνεργάζονται ανά εθνικές ομάδες και παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια από την πατρίδα τους. Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι όλα τα κέντρα (Πανεπιστήμια και κολέγια)διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένα τρεις ημερήσιες εκδρομές και πολλές απογευματινές δραστηριότητες στην πόλη του Cambridge, προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στα παιδιά με πιο ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

 Κόστος και άλλες δαπάνες

Το κόστος συμμετοχής καλύπτει όλα τα έξοδα για τη συμμετοχή των παιδιών στο εκπαιδευτικό ταξίδι. Όπως σε όλα τα ταξίδια η έγκαιρη κράτηση θέσης  επηρεάζει  θετικά το κόστος μετακίνησης. Υπάρχουν, ενδεχομένως και κάποια προσωπικά  έξοδα(ψώνια, μικρά γεύματα κλπ) που ίσως προκύψουν. Στην περίπτωση αυτή εσείς (οι γονείς) αποφασίζετε το ποσό που θα διαθέσετε στα παιδιά σας. Από την εμπειρία μας πιστεύουμε ότι ένα επιπλέον ποσό γύρω στα 250-300€ είναι απολύτως ικανό για να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες που ενδεχομένως  προκύψουν.

Φαγητό

Μέσα στο συνολικό πακέτο του  προγράμματος  περιλαμβάνονται 3 γεύματα /ημέρα.

Ποιότητα προγράμματος

Το σχολειό μας συνεργάζεται με το The Study Rooms, έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό οργανισμό με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και υλοποίηση πλήθους εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια/κολέγια είναι μέλη του Quality English και πιστοποιημένα από το British Council. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από ΣΤ’ Δημοτικού και πάνω. Τέλος, τα παιδιά θα συνοδεύσει η κυρία Ζαχαρία ώστε να διασφαλίσουμε και προσωπικά ότι το ταξίδι αυτό θα είναι πράγματι η καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία των παιδιών σας!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη γραμματεία του σχολειού μας.

Ημερομηνία λήξης υποβολής συμμετοχών : 15/12/2018

 

Φιλικά,

Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ