Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μαθηματικών ΚΑΓΚΟΥΡΟ- Δηλώστε συμμετοχή τώρα!


Είσαι μαθητής Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου;

Θέλεις να συμμετέχεις σε Διεθνή Διαγωνισμό και να δοκιμάσεις το ταλέντο σου στα Μαθηματικά;

Δήλωσε συμμετοχή ΤΩΡΑ στο

Ιστορικό: Η ιδέα του διαγωνισμού ξεκίνησε το 1993 όταν εκπρόσωποι από οκτώ χώρες  (Γαλλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία), με μεγάλη πείρα σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν διαγωνισμό ο οποίος θα απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε εκείνους που έχουν υψηλή επίδοση στα Μαθηματικά.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1994, οι πρώτοι εκπρόσωποι ίδρυσαν τον Διεθνή Οργανισμό Kangourou Sans Frontieres (Καγκουρό Χωρίς Σύνορα) με έδρα το Παρίσι. Ο βασικός στόχος του Οργανισμού ήταν η προώθηση των Μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς φυλετικές ή κοινωνικές διακρίσεις. Συγχρόνως οργάνωσαν έναν μαθηματικό διαγωνισμό κατά τα πρότυπα ενός επιτυχημένου εθνικού διαγωνισμού στην Αυστραλία. Από τον τελευταίο, με λίγη δόση χιούμορ, πήρε το όνομά του και ο νέος διαγωνισμός.

Η Ελλάδα έγινε μέλος του Οργανισμού Kangourou Sans Frontieres τον Οκτώβριο του 2006.

Σήμερα είναι μέλη σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, και χώρες της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.

Τι κερδίζει ο διαγωνιζόμενος/η

α)  Βεβαίωση Συμμετοχής

β)  Δώρα

γ) Αριστείο Διάκρισης για όσους μαθητές/τριες διακριθούν

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος είμαστε επίσημο εξεταστικό κέντρο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καγκουρό Μαθηματικών. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου που επιθυμούν να διαγωνιστούν από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της επαρχίας Λαγκαδά.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου 2021  διαδικτυακά λόγω covid-19 και προς όφελος των μαθητών μας για να μην υπάρξει συνωστισμός.

Εγγραφές έως 23 Απριλίου 2021

Για περαιτέρω πληροφορίες και για την εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο  23940-20040 ή στο e-mail kangaroo@zacharia.gr. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου www.zacharia.gr, καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.kangaroo.gr.