Μία μαθήτρια από το εξεταστικό Κέντρο ΖΑΧΑΡΙΑ στην Β’ Φάση του μεγάλου Διαγωνισμού “Out of the Box Challenge”


Το ταξίδι του μεγάλου Διαγωνισμού “Out of the Box Challenge” ξεκίνησε το Σάββατο 16 Μαρτίου σε 40 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, μέσα σε αυτά και το Εξεταστικό Κέντρο ΖΑΧΑΡΙΑ. Φανταστικές ερωτήσεις, κλειδωμένοι γρίφοι, εξωγήινοι, σχολικοί τσακωμοί και το πολυκατάστημα των ονείρων, αυτά και πολλά ακόμη περιμένανε τους 1.500 μαθητές Δημοτικού που δέχτηκαν την πρόκληση και πήραν μέρος στην Α’ φάση του Out of the Box Challenge! Τα προβλήματα αυτά εξέτασαν την κριτική τους ικανότητα, τη δημιουργικότητα και τη διαθεματικότητα. Φαίνεται ότι μπήκε μία καινούρια νότα στην εκπαίδευση και πήγε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της, όπως θα έπρεπε να είναι.

Από το Εξεταστικό Κέντρο ΖΑΧΑΡΙΑ η μαθήτρια Ελένη Κ. ΣΤ’ Δημοτικού κατάφερε να ξεχωρίσει με την επίδοση της στον Διαγωνισμό και κέρδισε μια θέση στη Β’ Φάση ανάμεσα στους 150 μαθητές που προκρίθηκαν. Πρόκειται για ένα μεγάλο Φεστιβάλ δημιουργικότητας σαν παιχνίδι, όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέσα από ατομικές και ομαδικές προκλήσεις, κατασκευαστικού χαρακτήρα, να συλλέξουν πόντους που θα αναφέρονται σε κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα και ηγετικές ικανότητες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Μαΐου. Ένας ακόμη μαθητής όμως, ο Αλέξανδρος Κ. Ε’ Δημοτικού από το Εξεταστικό Κέντρο ΖΑΧΑΡΙΑ ξεχώρισε με τη βαθμολογία που κατάφερε να συγκεντρώσει, και θα έχει τη δυνατότητα να αναπληρώσει οποιαδήποτε απουσία προκύψει από τα παιδιά που προκρίθηκαν στη Β’ Φάση.

Θα υπάρχει και Γ’ Φάση στις 6 Ιουλίου 2019 για τα παιδιά που θα προκριθούν από τη Β’ Φάση, όπου θα συναντήσουν τον επιταχυντή. Εκεί θα επιλέξουν ανάμεσα σε απαιτητικές αποστολές και θα κληθούν να βρουν καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις μέσα σε 10 μέρες, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο. Θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς που θα λειτουργήσουν ως πηγές για αυτά και θα παρακολουθήσουν workshops. Στο τέλος των 10 ημερών θα παρουσιάσουν τη λύση τους, , θα μαζέψουν πόντους για την εφαρμοστικότητα της, την καινοτομία της, την επιμονή, την ανθεκτικότητα και τη συνεργατικότητά τους.

 

Ποιος μπορεί να φανταστεί τι κρύβει το κουτί για τους 150 μαθητές που πέρασαν στη Β Φάση;