Το Εκπαιδευτήριο μας στην Β’ Φάση του μεγάλου Μαθητικού Διαγωνισμού Out of the Box Challenge στην Αθήνα.


Με μεγάλη χαρά και πολύ κέφι ολοκληρώθηκε και η Β’ φάση του μεγάλου Μαθητικού Διαγωνισμού Out of the Box Challenge,  στις 18 Μαΐου στην Αθήνα. Το Εκπαιδευτήριο μας  ήταν εκεί με τη συμμετοχή δυο μαθητών, Ελένη Κ. της ΣΤ’ Δημοτικού και Αλέξανδρος Κ. της Ε’ Δημοτικού, οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την επίδοση τους στον Διαγωνισμό και κέρδισαν μια θέση για τη Β’ Φάση ανάμεσα στους 150 μαθητές που προκρίθηκαν.

Ο Διαγωνισμός αυτός διενεργείται από ένα Μη-Κερδοσκοπικό Φορέα για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για ένα μεγάλο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας και κατασκευών σαν παιχνίδι με στόχο να προσφέρει ευκαιρίες για να προβληθεί -και να αξιοποιηθεί- η «Δημιουργικότητα». Οι συμμετέχοντες στη Β’ Φάση μέσα από ατομικές και ομαδικές προκλήσεις, κατασκευαστικού και όχι μόνο χαρακτήρα, κλήθηκαν να συλλέξουν πόντους που αξιολογούν κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα και ηγετικές ικανότητες.

Θα ακολουθήσει και Γ’ Φάση στις 6 Ιουλίου 2019 για τα παιδιά που θα προκριθούν από τη Β’ Φάση, όπου θα συναντήσουν τον επιταχυντή. Εκεί θα επιλέξουν ανάμεσα σε απαιτητικές αποστολές και θα κληθούν να βρουν καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις μέσα σε 10 μέρες, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο. Θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς που θα λειτουργήσουν ως πηγές για αυτά και θα παρακολουθήσουν workshops. Στο τέλος των 10 ημερών θα παρουσιάσουν τη λύση τους. θα μαζέψουν πόντους για την εφαρμοστικότητα της, την καινοτομία της, την επιμονή, την ανθεκτικότητα και τη  συνεργατικότητά τους.