Δημιουργήστε τη δική σας εφαρμογή Android συμμετέχοντας  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2019.


Το Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ συμμετέχει για δεύτερη χρονιά φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (Europe Code Week), η οποία θεμελιώθηκε από  το 2013. Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να εισάγει τον κώδικα και την ψηφιακή παιδεία στην καθημερινότητα μας, αποδει-κνύοντας πώς μπορεί ο προγραμματισμός να βοηθήσει ώστε να ζωντανέψει κανείς τις ιδέες του μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Η εκμάθηση του προγραμματισμού βοηθά να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα και να δημιουργήσουμε εφαρμογές,σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, σε tablet ή σε smartphone τόσο για εργασία όσο και για παιχνίδι.

Ειδικότερα, το Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με ένα Σεμινάριο που έχει οργανώσει για μικρούς και μεγάλους (παιδιά από Δ’ Δημοτικού και άνω) με σκοπό την εκμάθηση προγραμματισμού Android. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ., το οποίο θα πραγματεύεται την δημιουργία εφαρμογής Android! Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον προγραμματισμό Android φορητών συσκευών με την ανοιχτής αρχιτεκτονικής πλατφόρμα App Inventor του ΜΙΤ . Δεν απαιτείται πρότερη γνώση προγραμματισμού.

Δείτε τη συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα πατώντας πάνω στο link

https://codeweek.eu/view/252954/dhmioyrgia-mobile-efarmogwn-me-to-app-inventor

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Εκπαιδευτηρίου μας, στο τηλέφωνο 23940-20040. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας θέσεων. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί και δεύτερο σεμινάριο.