ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΖΑΧΑΡΙΑ


Ένας μήνας σχεδόν μας χωρίζει από τα Χριστούγεννα και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΑ ξεκίνησε ήδη το εορταστικό κλίμα.
Φέτος, το θέμα με το οποίο ασχολούνται έχει να κάνει με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας από την προοπτική του πώς θα τα παρουσιάζαμε σε αγγλόφωνους.
Έτσι, ξεκίνησαν από τη διακόσμηση, όπου το χριστουγεννιάτικο δέντρο έδωσε τη θέση του στο στολισμένο καράβι, όπως είναι και το ελληνικό έθιμο. Εκτός όμως από το διασκεδαστικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η εορταστική αυτή περίοδος είναι ακόμη μία ευκαιρία για δημιουργική μάθηση.
Αλλωστε, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΑ αξιοποιούνε κάθε ευκαιρία για να γίνει η διδασκαλία των ξένων γλωσσών μια πιο ευχάριστη διαδικασία, χωρίς να χάνει τίποτα από τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, μέσα στα μαθήματα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν στα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Συγκεκριμένα, φέτος εκτός από τα ήθη και έθιμα αγγλόφωνων χωρών, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά του τόπου μέσα από ομαδικές και ατομικές εργασίες και δραστηριότητες, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να εξασκήσουν τα αγγλικά τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.