Δηλώστε συμμετοχή στον Διαγωνισμό Λογοτεχνίας (Fiction Express)


Tο Fiction Express είναι μια online βιβλιοθήκη με σύγχρονο υλικό, συμπληρωματικές εργασίες και αρχές gamification με στόχο να προκαλέσει στους μαθητές ενθουσιασμό για το διάβασμα.
Καινούργιες ιστορίες δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα. Οι μαθητές διαβάζουν ένα κεφάλαιο και μόλις το τελειώσουν, ως “ανταμοιβή”, αποκτούν το δικαίωμα ψήφου στο ποια θα είναι η συνέχεια της ιστορίας. Τότε, ο συγγραφέας της ιστορίας γράφει τη συνέχεια σε πραγματικό χρόνο. Τα παιδιά μπορούν να έχουν διάδραση με τον ίδιο τον/την συγγραφέα αλλά και με άλλους μαθητές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας την ιστορία από κοινού, μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του Forum του Fiction Express.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 1 έως 28 Φλεβάρη.  Ουσιαστικά οι μαθητές διαβάζουν το βιβλίο του διαγωνισμού, γράφουν ένα διαφορετικό τέλος για την ιστορία και διεκδικούν ένα από τα δώρα.
Πέντε συμμετοχές ανά επίπεδο θα επιλεγούν και θα κερδίσουν τα ακόλουθα δώρα:

  • Ο 1ος νικητής ανά κατηγορία μια δωροεπιταγή €50
  • Ο 2ος νικητής ανά κατηγορία μια δωροεπιταγή €30
  • Ο 3ος νικητής ανά κατηγορία μια δωροεπιταγή €20
  • Ο 4ος & 5ος νικητής ανά κατηγορία από ένα ζευγάρι ακουστικά
  • Οι 5 νικητές ανά κατηγορία (συνολικά 15 μαθητές/ μαθήτριες) και οι καθηγητές/ καθηγήτριές τους θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να συναντήσουν διαδικτυακά έναν συγγραφέα του Fiction Express και να μιλήσουν για την εμπειρία της συγγραφής.
  • Η συμμετοχή των μαθητών είναι δωρεάν.
Για περαιτέρω πληροφορίες και για την εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο  23940-20040.