A Christmas Voyage – Οι δραστηριότητες


Σας προσκαλούμε σε ένα μεγάλο διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο, που ετοιμάζουμε για εσάς οι μαθητές, οι γονείς και το προσωπικό των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΑ. Στη φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή μας θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε άλλες περιοχές της γης και να μάθουμε τα χριστουγεννιάτικα έθιμά τους, να παίξουμε πρωτότυπα παιχνίδια, να ακούσουμε ευχές και μελωδίες από διάφορες χώρες, και φυσικά να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα.
Όπως γίνεται σε κάθε ταξίδι, ξεκινάμε από το check in, όπου γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων, των εισιτηρίων και των αποσκευών μας και μας δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες για το ταξίδι.
Ελάτε λοιπόν να πάρουμε τα απαραίτητα για το ταξίδι και μετά με τη βαλίτσα μας στο χέρι ταξιδεύουμε στους προορισμούς μας, που για φέτος είναι:

Η Αγγλία: σε αυτή τη χώρα οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις γιορτές τραγουδώντας….με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο! Ελάτε να τραγουδήσουμε λοιπόν!
Η Γαλλία: εδώ στις γιορτές δεν υπάρχουν μεγάλοι, γιατί και αυτοί ξαναγίνονται παιδιά, με το Christmas Twister!
Η Γερμανία: οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια των γιορτών τρελαίνονται να πίνουν Stollen και να ψήνουν ζεστό κρασί – Glogg. Ή μήπως το αντίστροφο; Ελάτε να ξεμπερδέψουμε τις συνταγές!
Η Ισπανία: Feliz Navidad μας λένε οι Ισπανοί τα Χριστούγεννα και μας παρασέρνουν σε ένα τρελό χορό χωρίς τέλος!
Η Ιταλία: στη χώρα αυτή για να είσαι ντυμένος κατάλληλα τις γιορτές πρέπει να το ψάξεις. Και να το ψάξεις πολύυυ…!
Η Ρωσία: Σ’ αυτή την στάση του ταξιδιού μας θα γνωρίσουμε από κοντά μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, την Μπάμπουσκα η οποία θα αφήσει για λίγο τις δουλειές της και θα θυμηθεί μαζί μας τα παλιά..
Οι Η.Π.Α.: Τι; Δεν ξέρετε πώς να ευχηθείτε «Καλά Χριστούγεννα» στα Χαβανέζικα; Ήρθε η ώρα να μάθετε!
Η Ελλάδα: λίγο πριν το check out επιστρέφουμε στη βάση μας. Είστε όμως, σίγουροι ότι γνωρίζετε καλά τα ελληνικά έθιμα των γιορτών;
Αυτοί θα είναι για φέτος οι σταθμοί του ταξιδιού μας, ενός ταξιδιού γεμάτου αξέχαστες εμπειρίες! Μην παραλείψετε να βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες, να παρακολουθήσετε τα βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές μας με ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο και φυσικά να δοκιμάσετε τα απίθανα γλυκά που ετοίμασαν οι γονείς και οι μαθητές μας. Σας περιμένουμε όλους!

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ “ΖΑΧΑΡΙΑ” ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο πιο εορταστικός μήνας του χρόνου ξεκίνησε και οι προετοιμασίες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις εντείνονται. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “ΖΑΧΑΡΙΑ” σας προσκαλούν φέτος να συμμετέχετε σε ένα υπέροχο διαδραστικό παιχνίδι που ετοιμάζουν, στα πλαίσια της “Χριστουγεννιάτικης Πλατείας” του δήμου Λαγκαδά, με τίτλο:
“A Christmas Voyage”
Οπως και στην Ελλάδα, έτσι και σε πολλές άλλες γωνιές του κόσμου τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με ιδιαίτερη χαρά και πολλά διαφορετικά ήθη και έθιμα. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να ταξιδέψετε για λίγο σε διάφορες χώρες όπου θα γνωρίσετε κάποια δικά τους χριστουγεννιάτικα έθιμα και φυσικά θα μαζέψετε ευχές για Καλά Χριστούγεννα σε πολλές διαφορετικές γλώσσες! Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ισπανία είναι κάποιοι από τους σταθμούς σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο. Και επειδή κάθε ταξίδι είναι μια περιπέτεια με ευχάριστες εμπειρίες, οι μαθητές και το προσωπικό των Kέντρων Ξένων Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΑ ετοιμάζουν για όλους εσάς ένα αξέχαστο απόγευμα με πολλές κεφάτες και δημιουργικές δραστηριότητες!
Θα σας περιμένουμε για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε σ’ αυτό το μεγάλο διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο, να ακούσουμε ευχές και μελωδίες από διάφορες χώρες και να γευτούμε παραδοσιακές λιχουδιές τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 16:00 – 19:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά. Να είστε όλοι εκεί!