ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ “Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ”


Το Σάββατο 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο προκριματικός της Κεντρικής Μακεδονίας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας “NOESIS” στη Θεσσαλονίκη. Από το Εκπαιδευτήριο “ΖΑΧΑΡΙΑ” συμμετείχαν δύο ομάδες μαθητών, οι Robonauts και οι Robostars με πολύ ιδιαίτερες κατασκευές.

Η ομάδα των Robonauts, κατασκεύασε και παρουσίασε την «Ακαδημία του Διαστήματος», όπου οι αστροναύτες προετοιμάζονται για τις διαστημικές αποστολές τους. Η κατασκευή περιελάμβανε επιταχυντή για την εκπαίδευση των αστροναυτών, αλλά και εκτόξευση διαστημοπλοίου.
Η ομάδα Robostars, παρουσίασε την «Προέλευση των ονομάτων των Αστερισμών», βασισμένη στην ελληνική μυθολογία, καθώς πολλοί αστερισμοί έχουν ονόματα που συνδέονται με άθλους του Ηρακλή. Η κατασκευή περιελάμβανε κρύπτες με αναπαραστάσεις άθλων του Ηρακλή, οι οποίες αποκαλύπτονταν καθώς ο ήρωας κινούνταν πάνω στον ιμάντα και τους ολοκλήρωνε με επιτυχία.

Και οι δύο ομάδες του Εκπαιδευτηρίου απέσπασαν πολύ καλές κριτικές για την πρωτοτυπία των θεμάτων τους και έκαναν υπερήφανους τους καθηγητές και τους γονείς τους.
Μπορείτε να δείτε σκηνές από την προετοιμασία τους στο βίντεο που ετοίμασαν

Σύντομα στο κανάλι ZACHARIA στο youtube θα υπάρχει και το καινούριο βίντεο με την ημέρα του διαγωνισμού.