Εκδρομή στο Σύλλογο Παραπληγικών Ν. Πέλλας στα Γιαννιτσά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας – Summer Fun Day Camp


Ολοκληρώσαμε το ταξίδι μας σε όλο τον κόσμο στο «Summer Fun Day Camp» ΖΑΧΑΡΙΑ και αφού ταξιδέψαμε στην Κίνα, στη Σκωτία, στην Αίγυπτο, στην Ινδία, στην Ρωσία, στην Γαλλία, στην Ιταλία, στη Βραζιλία, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στην Ιαπωνία, στην Ισπανία, στη Σουηδία και στη Μεγάλη Βρετανία, ο τελευταίος προορισμός μας ήταν η χώρα μας. Διοργανώσαμε εκδρομή την τελευταία ημέρα των ταξιδιών μας, Παρασκευή 15 Ιουλίου, στην Πέλλα και στα Γιαννιτσά. Αφορμή για αυτό μας το ταξίδι στάθηκε η συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Πολυχώρου ΖΑΧΑΡΙΑ για τέταρτη συνεχή χρονιά στη συγκέντρωση και αποστολή πλαστικών καπακιών στον Σύλλογο Παραπληγικών Ν. Πέλλας στα Γιαννιτσά. Κάτι τόσο απλό για μας, όσο η συλλογή πλαστικών καπακιών, μπορεί να είναι ένα πολύτιμο δώρο για κάποιον συνάνθρωπό μας Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν τρία χρόνια από το PALSO Β. Ελλάδος και την Disabled Access Friendly Campaign και οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Πολυχώρου ΖΑΧΑΡΙΑ συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, κατασκευάζοντας μάλιστα και μια αναπηρική καρέκλα φτιαγμένη από πλαστικά καπάκια. Η καρέκλα αυτή συνεχίζει να κοσμεί τα γραφεία του Συλλόγου Παραπληγικών στα Γιαννιτσά και κατείχε περίοπτη θέση στην 80η ΔΕΘ όπου φωτογραφήθηκε από πλήθος κόσμου.

 

Αφού παραδώσαμε τα καπάκια, επισκεφθήκαμε ακόμη στη συνέχεια το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, όπου μπορέσαμε να γνωρίσουμε από κοντά τις συλλογές που  αναπτύσσονται στο μουσείο και τον τρόπο ανάπτυξης της πόλης.

Τα ταξίδια μας όμως δεν τελείωσαν εδώ… συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να ανακαλύπτουμε τον κόσμο!

Το «Summer Fun Day Camp» θα επαναλειτουργήσει στις 22 Αυγούστου έως και την εκκίνηση του προγράμματος του νέου σχολικού έτους. Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται και επαναληπτικά μαθήματα και υποστήριξη στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά της προηγούμενης τάξης.